Latest Diablo 3 News
DiabloWiki Updates
Support the site! Become a Diablo: IncGamers PAL - Remove ads and more!

Window Mode.

Discussion in 'Diablo 2 Community Forum' started by JonnyFoster, Oct 30, 2006.

  1. JonnyFoster

    JonnyFoster IncGamers Member

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    20
    Window Mode.

    Is there a way to play Diablo II LoD in window mode?

    If so would someone mind explaining?

    Thanks!
     
  2. IntelligentX

    IntelligentX IncGamers Member

    Joined:
    Apr 17, 2005
    Messages:
    3,937
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    346
    In the short cut for your diablo 2, type -w behind diablo2.exe
    Like:
    C;/Diablo 2/Diablo II.exe" -w



     
  3. JonnyFoster

    JonnyFoster IncGamers Member

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    20
    Im sorry, im really bad at computers etc..

    "C:\Program Files\Diablo II\Diablo II.exe"

    i have that, but when i try to put -w after it, it says that this isn't valid. Im doing this through rightclick-properties. am i suppose to be doing it another way?

    Thanks!
     
  4. IntelligentX

    IntelligentX IncGamers Member

    Joined:
    Apr 17, 2005
    Messages:
    3,937
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    346
    You have done nothing wrong it seems...
    I will tell you the complete way to do it...
    1. Locate your Diablo 2 folder. (Say C:\Diablo II\Diablo II.exe)
    2. Right click it.
    3. Press "Create Shortcut"
    4. A shortcut should appears next to the Diablo II.exe.
    5. Right click on the shortcut.
    6. Press properties.
    7. On the target line, type in:
    "C:\Diablo II\Diablo II.exe" -w
    i.e. in your case:
    "C:\Program Files\Diablo II\Diablo II.exe" -w
    (Note there is a space after the quote mark)
    It should be working now.



     
  5. JonnyFoster

    JonnyFoster IncGamers Member

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    20
    It worked. Thank you very much. One more question if you dont mind though...

    How do you make the window a bit bigger? :)
     
  6. ffejrxx

    ffejrxx IncGamers Member

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    6,286
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    166
    sorry but you cant, either full screen or unscalable window
     
  7. bruticus

    bruticus IncGamers Member

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Messages:
    594
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    165
    there's an outside shot that you might not have increased the resolution of the game? choose 800x600 instead of 640x480, and that might get you a little more real estate on your screen.
     
  8. themachine

    themachine IncGamers Member

    Joined:
    Sep 21, 2005
    Messages:
    824
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    165
    Playing window mode annoyed the hell out of me. Far too small (since my screen res is 1600x1200).
     
  9. bruticus

    bruticus IncGamers Member

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Messages:
    594
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    165
    yea, the only reason i'd play window is maybe to check netstat to see what ip i'm on if i were clone hunting. other than that, full screen all the way! :thumbsup:
     
  10. ffejrxx

    ffejrxx IncGamers Member

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    6,286
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    166
    i use multimon, keep netstat, bandwitdh monitor, forums open on second while i play full screen on the first
     
  11. Gauss

    Gauss IncGamers Member

    Joined:
    Jul 7, 2006
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Are there any program (not considered as third party program for Diablo II of course) that could help playing in a bigger window?

    I just got a widescreen monitor with 1680x1050 and I don't like playing in fullscreen anymore. And in window mode, the window is very small. Darn.

    Let's say a program that creates extra virtual desktops of many different resolutions (as virtual monitors) where the game could be launched in full screen in a "new virtual monitor".....

    It wouldn't be a bad idea for Blizzard to include in a future patch in video options: "Real Resolution" and "Size Aspect". Size Aspect would just have 640x480 and 800x600 (for LOD), while Real Resolution many new resolutions for windowed mode and full screen.
     
  12. Gorny

    Gorny Banned

    Joined:
    Sep 9, 2003
    Messages:
    27,850
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Any program out there would be third party since Blizzard does not have such an app, and wil not likely produce one.



     
  13. Kijya

    Kijya IncGamers Member

    Joined:
    Feb 28, 2005
    Messages:
    4,371
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    255
    if you've got an Nvida gfcard you can use nvida desktop manager too create multipe desktops (of different resolution if you like). Also anyone playing in windowed mode might find this usefull.

    a mac can switch between full and windowed mode for any application (including d2) by a pressing a cupple of keys I've heared.
     
  14. Gauss

    Gauss IncGamers Member

    Joined:
    Jul 7, 2006
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Well, I didn't explain myself quite well. What I mean in the parenthesis is a "Diablo third party program", those considered illegal. The program I look would be for any use under windows, so, avoiding any legal problems while u play Diablo II, playing of course 100% legal.

    BTW, I found a promising program, I'll try it hoping the best.



    Thanks Kijya, I don't have an Nvidia card, it's Ati and without drivers support :rolleyes: I use a laptop with an old Ati IGP 320 chip. Actually I had to use a third party program (OMG), tu make the latest catalyst driver compatible with my laptop and be able to set my screen to 1680x1050.



     

Share This Page