Latest Diablo 3 News
Support the site! Become a Diablo: IncGamers PAL - Remove ads and more!

Missing Character

Discussion in 'Single Player Forum' started by Smittyphi, Mar 1, 2018.

  1. Smittyphi

    Smittyphi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jan 11, 2018
    Messages:
    200
    Likes Received:
    246
    Trophy Points:
    79
    So i'm not sure where to put this. I was playing my revenge of the 99ers Assassin and when i went to save and exit, my computer suddenly shut down. I rebooted and my character was suddenly gone from the selection menu, however, when I look at the files in my folder, the save files are still there. I tried to create another Assassin with the same name and I got the message that the name was already in use. In GoMule, the character shows a status of disconnected. I attempt to reconnect but it still doesn't work. Any ideas?
     
  2. maxicek

    maxicek Moderator Single Player

    Joined:
    Aug 5, 2005
    Messages:
    5,938
    Likes Received:
    1,606
    Trophy Points:
    535
    Make a new character and check it opens again OK and is in the same save path.

    Sounds like the character is corrupted. Restore a GoMule backup and try that.
     
    T72on1 and darkstarhub like this.
  3. T72on1

    T72on1 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    4,891
    Likes Received:
    3,990
    Trophy Points:
    236
    This should work. I hope it will !!!
     
  4. Smittyphi

    Smittyphi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jan 11, 2018
    Messages:
    200
    Likes Received:
    246
    Trophy Points:
    79
    Does GoMule create its own backup? I've never created one.
     
  5. drmalawi

    drmalawi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jul 23, 2017
    Messages:
    1,298
    Likes Received:
    939
    Trophy Points:
    188
    Yes, in the same folder that your chars are located, GoMule makes backups (folder is called GoMule.backup)

    I do manual backups almost everyday, in case shit happens :)

    Anyway, when you find that folder you'll see many subfolders (sorted by date). In every one of those folders there are many files called "ISILDUR.2017.04.02-13.46.00.d2s.org" (wher ISILDUR is the name of my char). Change name of the file to "ISILDUR.d2s" and place it in the same folder where the regular chars are located. Open diablo 2 game and it should work.


    If you can't find the files manually, just search your system for files with "d2s.org" in their name
     
    Zylo, Zyr and Smittyphi like this.
  6. krischan

    krischan Europe Trade Moderator

    Joined:
    Aug 17, 2003
    Messages:
    30,152
    Likes Received:
    1,140
    Trophy Points:
    416
    You could also load the character into Gomule or ATMA, change something (move something around in the inventory or so) and save it again. Just don't try it too often, else your backups might consist of corrupted files only, in case it won't work.
     
  7. Smittyphi

    Smittyphi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jan 11, 2018
    Messages:
    200
    Likes Received:
    246
    Trophy Points:
    79
    I've never had to do this so we'll see how well I do. I'm at work now so don't worry about checking this for another 10 hours or so.
     
  8. T72on1

    T72on1 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    4,891
    Likes Received:
    3,990
    Trophy Points:
    236
    Make sure to backup the corrupted character when restoring a GoMule backup. If that doesn't work for some reason, you can always try the method described by @krischan .
     
  9. Smittyphi

    Smittyphi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jan 11, 2018
    Messages:
    200
    Likes Received:
    246
    Trophy Points:
    79
    T72on1, Albatross, Zyr and 1 other person like this.
  10. drmalawi

    drmalawi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jul 23, 2017
    Messages:
    1,298
    Likes Received:
    939
    Trophy Points:
    188
    Nice! Let's hope you never have to do this again :)
     

Share This Page