Latest Diablo 3 News
DiabloWiki Updates
Support the site! Become a Diablo: IncGamers PAL - Remove ads and more!

How to launch 2 instance of D2X on same computer ?

Discussion in 'Diablo 2 Community Forum' started by themortal, Mar 3, 2004.

  1. themortal

    themortal IncGamers Member

    Joined:
    Mar 3, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    How to launch 2 instance of D2X on same computer ?

    Is there a way and is it legal ?

    Thx (sorry for the newby question, i haven't play for a least a year because of the wait for 1.10...)
     
  2. Orbstu

    Orbstu IncGamers Member

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    There is a way but it is illegal on Battle.net, I use it to mule items when I play single player by creating a TCP game with 1st instance and joining the game with the 2nd instance.
     
  3. distancepieman

    distancepieman IncGamers Member

    Joined:
    Jan 27, 2004
    Messages:
    608
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    165
    I too have wondered about this. I've been reading about people who have it installed twice, and use it to mule between different char on the same account. This would be a nice option if i could figure out how to work it. I can't find a way to install, all i can get is the "upgrade installation" options if i try to do anything.
    Anyone out there that has successfully done this? :scratch:

    ~Bails
     
  4. themortal

    themortal IncGamers Member

    Joined:
    Mar 3, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    well

    after looking the net for that, i found a modified d2gfx.dll (which is reference somewhere in the faq of diabloii.net),
    then you can launch 2 instance of D2/D2X, but i just work for open games, not battle.net :(

    Guess i'll have to wait for 5 min each time i want to mule.
     
  5. Voldemort

    Voldemort IncGamers Member

    Joined:
    Jul 8, 2003
    Messages:
    349
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    62
    Someone has figured out how to do it with windows xp home. He explained it to me. I can't remember all the details but you do need to have 2 copies of D2 and 2 of LOD
     
  6. gismo

    gismo IncGamers Member

    Joined:
    Jun 22, 2003
    Messages:
    493
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    98
    Ok. Install the game twice on your pc. You will need different cd keys for each so 4 total keys in all. You will have to rename the first d2 folder before you can install a second copy on your pc.

    Then log both versions onto bnet to update the patches.

    Then go to google.com and search for d2gfx.dll. Click on the 3rd link down. Then download that d2gfx.dll. Then replace the old d2gfx.dll file in both d2 folders with the new one.

    Then create a shortcut from the "Diablo II" icon in the first folder. Then create a shortcut from the "Game" icon in the second folder. The "Game" icon will be right below the "Diablo II" icon but it will not have a picture just a name.

    Then to start up both copies just click on the first shortcut you created. Once that game is loaded minimize it then click on the indivisble icon to start up the second copy.

    You can have two characters from the same account in a game at once but not in chat at the same time. So you will have to load one character up into a game. Then switch over and log on with the other character. If you have any questions or problems just ask.
     
  7. Anthraquinone

    Anthraquinone IncGamers Member

    Joined:
    Jun 26, 2003
    Messages:
    549
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    120
    Thx for the how-to, gismo!
    It works perfectly :clap:

    -AnQ
     
  8. fluff

    fluff IncGamers Member

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I tried this, but using that dll file makes things kinda weird when I alt+tab. I can only use the top right corner of the screen and the mouse doesn't move past that.
     
  9. qhc

    qhc IncGamers Member

    Joined:
    Jul 5, 2003
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    33

    Search results on Google changes time to time, so here "3rd" is not accurate. Could someone list URL out?
     
  10. Vladicus

    Vladicus IncGamers Member

    Joined:
    Nov 26, 2003
    Messages:
    377
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    122
    Am I missing something?

    Is it that hard to make a private game, leave stuff in it, log out, count to 20 or so, then log back in?

    Cause that's what I did before the ladder reset. Did they change something?
     
  11. snowieken

    snowieken <img src="http://forums.diabloii.net/images/pal.gi

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    2,584
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    256
    You will have to use windowed mode, by putting "-w" at the end of the target lines of both shortcuts.
     
  12. chrisbeddoes

    chrisbeddoes Banned

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I heard that in xp you can install it twice for different users and just make xp change users fast.
     
  13. inatey

    inatey IncGamers Member

    Joined:
    Sep 24, 2003
    Messages:
    177
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    41
    u have to instal it 2 times at different locations and then run them both in windows...
     
  14. Spiritclaw

    Spiritclaw IncGamers Member

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    57
    It's not that hard to do. It's just sort of risky that you might lose your internet connection, or the realm may go down or something. Thus losing what you wanted to save and most likley worked hard for.
     
  15. Onefuryz

    Onefuryz IncGamers Member

    Joined:
    Jun 25, 2003
    Messages:
    748
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    120
    Is the third one the one u have to pay for the dll? Cos i dont have paypal and im not paying 10 quid for it.

    If not then url me up plz.
     
  16. inatey

    inatey IncGamers Member

    Joined:
    Sep 24, 2003
    Messages:
    177
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    41
    i dont get what u mean but to have 2 instances both online u need 2 sets of cdkeys (if you want them on the same relm)
     
  17. Onefuryz

    Onefuryz IncGamers Member

    Joined:
    Jun 25, 2003
    Messages:
    748
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    120
    Was that at me? i have 4 cd keys but the 3rd google link i get u have to pay to d/l things and i aint paying.
     
  18. snowieken

    snowieken <img src="http://forums.diabloii.net/images/pal.gi

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    2,584
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    256
    No, there is a URL somewhere where you can get the file for free. It is not the 3d link anymore, but it is still on the first page when you search for " d2gfx.dll" on Google. The URL has something to do with diablo, of course, and also a rather large and round object you can find floating between the stars. :surprise:
     
  19. Onefuryz

    Onefuryz IncGamers Member

    Joined:
    Jun 25, 2003
    Messages:
    748
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    120
    Moon..Star...Blackhole....Alien starship...ah i got it.

    Cheers
     

Share This Page