Latest Diablo 3 News
Support the site! Become a Diablo: IncGamers PAL - Remove ads and more!

Gomule wont save

Discussion in 'Single Player Forum' started by matjex, Jan 6, 2018.

  1. matjex

    matjex Diabloii.Net Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    145
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    55
    So I was installing Runeword mod again cause I got a new computer, apparently I needed to create the data/global/excel maps. I installed the whole thing as I should and copied the save of a character just to test out if it would work. It didn't work the first time cause I had to name the txt file "runes.txt" and not "runewords.txt". I got it to work, but now gomule wont save if I edit anything. Gomule will register if I make some changes ingame, but not the other way around. I tried to delete the old file in gomule and load the new one, but still does not work. Did anyone else have this problem ever?
     
  2. drmalawi

    drmalawi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jul 23, 2017
    Messages:
    1,300
    Likes Received:
    943
    Trophy Points:
    188
    what version of Java do you run?
     
  3. matjex

    matjex Diabloii.Net Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    145
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    55
    0.1a
     
  4. drmalawi

    drmalawi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jul 23, 2017
    Messages:
    1,300
    Likes Received:
    943
    Trophy Points:
    188
    I have Java version 8. Isn't 0.1 really old?

    Also, were is Diablo 2 and GoMule installed? In Program Files folder? Have you tried to run GoMule as administrator?
     
  5. matjex

    matjex Diabloii.Net Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    145
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    55
    Gomule version seems to be very old, it says it's last edited 2009. I have moved it from several computers and not installed gomule more than the first time. Maybe that's why. I'll try what you suggested and report back soon.
     
  6. drmalawi

    drmalawi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jul 23, 2017
    Messages:
    1,300
    Likes Received:
    943
    Trophy Points:
    188
    yeah which version of GoMule you run? What you wrote, 0.1a, must refer to GoMule, not Java version.
    I have GoMule version R0.42
     
  7. matjex

    matjex Diabloii.Net Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    145
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    55
    I pressed "about" in GoMule and got this:
     

    Attached Files:

  8. matjex

    matjex Diabloii.Net Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    145
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    55
    When I download GoMule again from the GoMule webpage it is the same version, and it does not work. On the webpage it says that there should be problems with newer versions of windows when installing both diablo and gomule in "Program Files" folder...
     
  9. drmalawi

    drmalawi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jul 23, 2017
    Messages:
    1,300
    Likes Received:
    943
    Trophy Points:
    188
    ok I got R0.42 from sourceforge

    Yes, that is why I asked where you installed Diablo 2 and put GoMule

    I run in Program Files though and It works.
     
  10. matjex

    matjex Diabloii.Net Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    145
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    55
    Apparently that is the same version as I am running.

    Okay I think I know what the problem is but I have no clue how to correct the problem.

    I copied the save game of the other character just to not lose the Insight runes if I failed to install Runeword mod correctly; which I did. I then replaced all the saves in the "Saved Games\Diablo II" folder. Now Gomule wont save the same safe but will gladly save all other characters. I hope I didn't loose this character.
     
  11. drmalawi

    drmalawi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jul 23, 2017
    Messages:
    1,300
    Likes Received:
    943
    Trophy Points:
    188
    can you open that char in game, the one who has insight runes?

    can you make stashes and transfer to them back and forward between chars?
     
  12. matjex

    matjex Diabloii.Net Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    145
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    55
    I can open the character and play it as I wish, GoMule will also register any changes I do on that character ingame, but as soon as I make changes from GoMule on that specific character (all other characters work fine) it does not save correctly, and diablo does not register the changes from GoMule. Everything else on GoMule and Diablo works fine.
     
  13. drmalawi

    drmalawi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jul 23, 2017
    Messages:
    1,300
    Likes Received:
    943
    Trophy Points:
    188
    Perhaps you need to change in your folder system in your operaring system so that you have write accsess to files in these folders?
     
  14. matjex

    matjex Diabloii.Net Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    145
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    55
    Do you meen to remove write protection (as it is called in danish) for the Diablo save folder? I tried that and it did not work,also removed write protection from GoMule folder.
     
  15. drmalawi

    drmalawi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jul 23, 2017
    Messages:
    1,300
    Likes Received:
    943
    Trophy Points:
    188
    Ok I dont have any more tricks up my sleeve :(
     
  16. matjex

    matjex Diabloii.Net Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    145
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    55
    Shit, thanks for the effort man. I really dont know what to do either, I think I have lost this character now :/ I can play it but I can't mule anything, seems kind of pointless..
     
  17. drmalawi

    drmalawi Diabloii.Net Member

    Joined:
    Jul 23, 2017
    Messages:
    1,300
    Likes Received:
    943
    Trophy Points:
    188
    There are other ways of muling.
     
  18. matjex

    matjex Diabloii.Net Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    145
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    55
    Ah I didnt know, what for example?
     
  19. matjex

    matjex Diabloii.Net Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Messages:
    145
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    55
    So I have chatted privately with drmalawi to find a solution to the problem. Tried alot of things in vain but when drmalawi told me to change the user permits for editing files, that was where the solution was. Yay!
     
  20. T72on1

    T72on1 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    4,949
    Likes Received:
    4,073
    Trophy Points:
    236
    matjex likes this.

Share This Page