Latest Diablo 3 News
DiabloWiki Updates
Support the site! Become a Diablo: IncGamers PAL - Remove ads and more!

Can't get 1.07 to work in win 7

Discussion in 'Single Player Forum' started by Kefir-Tribe, Sep 17, 2010.

  1. Kefir-Tribe

    Kefir-Tribe IncGamers Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    2,428
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    255
    Can't get 1.07 to work in win 7

    Hi!

    I fired 1.07 up to do some racking. But when I try to enter the character screen (to choose which character to play) I get the following error:

    Code:
    Assertion Failure
    Location : C:\Projects\Diablo2\Source\D2Win\Src\D2Comp.cpp, line #3058
    Expression : eType <= ptItemTypesTbl -> nSize
    Another oddity is that the ladder chosen isn't Europe or US East etc. but "HYGELAC". I don't know if it always been like that. The game is located on the E: drive by the way, and there's no folder named Projects on C:. The game works under 1.09 and 1.1x. Has anyone had this problem or/and know how to solve it?
     
  2. HappeningKT

    HappeningKT Banned

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    211
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: Can't get 1.07 to work in win 7

    I had a problem initially,(didn't get any such error message though), the game wasn't starting in 1.07. I tried a single player install instead of full install, and now things are working fine for me.
     
  3. Kefir-Tribe

    Kefir-Tribe IncGamers Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    2,428
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    255
    Re: Can't get 1.07 to work in win 7

    That was quick! Thanks for the reply. I guess a reinstall would be a thing to try. I'm not too eager to do it though.
     
  4. nex

    nex IncGamers Member

    Joined:
    Aug 1, 2005
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    121
    Re: Can't get 1.07 to work in win 7

    Tried running it in win xp sp2 compatibility mode and with disabled desktop composition? That's known cause of trouble with D2 on Win7.
     
  5. Islandstone

    Islandstone IncGamers Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    18
    Re: Can't get 1.07 to work in win 7

    a quick search at the phrozen keep, says you only need to clean out your save folder, so I would try that first

    Edit:
    Or try that
     
  6. Kefir-Tribe

    Kefir-Tribe IncGamers Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    2,428
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    255
    Re: Can't get 1.07 to work in win 7

    Thanks for your replies guys! Here's a bit of an update...

    So I was already running it in compatibility and windowed mode without success. I cleaned out the save folder and was able to create a new character, but d2 crashed before the game was entered. Some other error message this time, which I don't remember, but whatever.

    Anyway, I reinstalled the game and it all worked, I found a good rack after an hour and a half and two hours later the mission was accomplished. If anyone would like 17 eth Berserker Axes with 2, 3, 5 or 6 sockets in them, let me know. :nod:

    When I patched back to 1.13 (I do it manually by copying dlls etc.) I realized that there's no patch_ d2.mpq in 1.07. :doh: Maybe that was it. After I patched back manually to 1.13 I need the CD to play. Annoying but I suppose it's easily fixed by using battle.net to patch from 1.07 to 1.13.

    To summarize. I'm a relatively happy camper.
     
  7. scrcrw

    scrcrw IncGamers Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    841
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    166
    Re: Can't get 1.07 to work in win 7

    Nice Axe. What are your plans for it - Passion, Fortitude (or am I just missing something obvious)?

    If you're serious about getting rid of the other eth BAs, I could definitely find a use for a 6os and some 5os ones. :whistling:

    Also: Did you copy the D2xMusic.mpq from the CD to your D2 folder? IIRC that's necessary so you don't need a CD in 1.12/1.13. Possibly the d2music.mpq as well.

    edit: D'oh, obvious indeed. Forgot about Oath...
     
    Last edited: Sep 19, 2010
  8. Kefir-Tribe

    Kefir-Tribe IncGamers Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    2,428
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    255
    Re: Can't get 1.07 to work in win 7

    Ah, I'll try the mpq-files. If you PM me you can have axes if you like. How many 5os ones do you need? They're 1.13c FAM, if trade system hasn’t changed since last time I was around.
     
  9. nebux

    nebux IncGamers Member

    Joined:
    Oct 5, 2005
    Messages:
    3,492
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    166
    Re: Can't get 1.07 to work in win 7

    you nub should give me a 5os 1.07 eth zerker. we can figure a payment later
     

Share This Page