Latest Diablo 3 News
Support the site! Become a Diablo: IncGamers PAL - Remove ads and more!

ATMA stash error! Please can anyone help me? :(

Discussion in 'Single Player Forum' started by Lauren27, Mar 28, 2017.

  1. Lauren27

    Lauren27 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hey guys, so I've been using ATMA V and I'm now getting an error when I try to open my .d2x stash file. it says bad file size (0) unable to load stash file. I have all my gems runes set and unique items stored in it. Does anyone know how to recover this stash? I tried to contact the atma @Hotmail but the email I sent came back unable to send bc it was an unknown user name.. I'm dying here. Really hope there's someone out there that can help me! Thanks!
     
  2. Noodle

    Noodle Moderator

    Joined:
    Jul 18, 2003
    Messages:
    9,298
    Likes Received:
    624
    Trophy Points:
    235
    Have you tried downloading GoMule and opening the stash through it? Might be worth a shot.
     
  3. Lauren27

    Lauren27 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I haven't tried that since it's a stash I created within atma would it even transfer to gomule? I'm giving it shot though for sure. thank you!
     
  4. Shask

    Shask Diabloii.Net Member

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    71
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    20
    Hi Lauren27. If you need to recover any items you may have lost in your ATMA stash due to file corruption, you should be able to find backups of the stash file at C:\Users\(Your User Name)\AppData\Local\VirtualStore\(ATMA's installation location).
     
    AlexundeRUA likes this.
  5. Lauren27

    Lauren27 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I didn't have auto backup on :( would that make a difference? I'm thinking if it's because there are too many items couldn't I somehow delete a few so it's not overloaded and would open? I just don't know how to view the items within the stash from the computer end or how to delete them... arggg!!!
     
  6. pharphis

    pharphis Diabloii.Net Site Pal

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    13,927
    Likes Received:
    1,884
    Trophy Points:
    283
    I doubt it's from too many items but without ANY backups you're likely screwed. I'd make a copy of the file anyway just in case you mess it up further, and then try to open it in gomule. They will open in gomule fine unless it's a much older version of the game
     
  7. Lauren27

    Lauren27 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Thankyou! I'm trying to open it in go mule but my computer had gone insane and is not responding!!! omgoshh
     
  8. Shask

    Shask Diabloii.Net Member

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    71
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    20
    Auto-backup doesn't prevent file corruption from happening but is a good way to restore what you had in the event of ATMA corrupting a stash.

    As far as I know, the whole stash file gets irreparably corrupted by ATMA. I don't believe it can be fixed.

    Perhaps someone else knows something that can get your items back, but I don't think that's likely. I'm sorry to say this but it seems you've lost your items.

    If you're playing Diablo II version 1.10 or greater, I highly recommend you use GoMule instead, which is not only far easier to use than ATMA, it also won't corrupt your stashes. If you're playing in an earlier Diablo II version and have to use ATMA (and I pity you if you do), then make sure to have the auto-backup selection enabled, with the number of backups allowed set to 20.
     
  9. Lauren27

    Lauren27 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    man at least I still have rattle cage on my merc... lol
     
  10. Lauren27

    Lauren27 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I'm using 1.13 and just had to restart the computer lol. I just wish there was some way to delete all the items I aquired the day it crashed maybe then it would open back up. What gets me is I'm not even online so how could I have picked up something corrupted???
     
  11. Shask

    Shask Diabloii.Net Member

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    71
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    20
    Did you recently get an essence off an act boss and put it in the stash?

    I haven't used ATMA with a version of D2 that has essences, but I've read that can cause problems because ATMA's development preceded the existence of essences.
     
  12. pharphis

    pharphis Diabloii.Net Site Pal

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    13,927
    Likes Received:
    1,884
    Trophy Points:
    283
    I was never able to even open a character in ATMA that had an essence, so that seems unlikely (though there is a fix for this, I never got it to work and moved to gomule instead)
     
  13. thefranklin

    thefranklin Diabloii.Net Member

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    2,607
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    135
    Well, without backups, you have to figure out how to recover the file.

    @pharphis Was looking for a coding challenge, this would be a good one.
     
  14. Lauren27

    Lauren27 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I'm not really sure if I got an essence but I can still open my character just not the stash
     
  15. pharphis

    pharphis Diabloii.Net Site Pal

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    13,927
    Likes Received:
    1,884
    Trophy Points:
    283
    no no I'm still very incompetent and inexperienced as a coder :p
     
  16. Lauren27

    Lauren27 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I can't even find my stash file to open in gomule... arggg
     
  17. Shask

    Shask Diabloii.Net Member

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    71
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    20
    I am curious to see if trying to open it in GoMule could do something positive. When I had ATMA corruptions, it was with v1.07 stashes, which don't seem to open in GoMule even if they aren't corrupted.

    If you didn't manually set the file to save somewhere other than ATMA's installation location, I think you should be able to find it at:

    C:\Users\(Your User Name)\AppData\Local\VirtualStore\(ATMA's installation location).

    (To see the AppData folder you'll need to activate "Show hidden files, folders...".)

    Another thing: You can search for the exact name of your file in the search bar (I think Win10 still has that? if you have it) and it should show your stash.d2x in the results. If you see, you can right-click it and go to its folder location.
     
    Last edited: Mar 28, 2017
  18. Lauren27

    Lauren27 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I typed in the file name and it pulls up but says (0.0)* (unknown)
     
  19. Lauren27

    Lauren27 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    what's crazy is I don't have local under my username?!?!
     
  20. Lauren27

    Lauren27 Diabloii.Net Member

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I can't even find my character.... ahhh
     

Share This Page